Een podoloog of ook wel “ingenieur van de voet” genoemd, behandelt iedereen met voet-, knie-, heup en rugklachten die voortvloeien uit het slecht functioneren van de voet.

De voeten worden nagekeken of er voldoende beweeglijkheid is. Indien nodig ook andere gewrichten. Je stap- en/of looppatroon wordt grondig nagekeken of daar een oorzaak gevonden wordt van jouw klachten. Ook een digitale drukmeting van je voeten wordt zowel in stand als tijdens het stappen geanalyseerd.

Bij de behandeling van de klachten wordt altijd geprobeerd om de oorzaak aan te pakken. Als het nodig is worden er zolen op maat gemaakt of je wordt verwezen naar een andere (para)medische discipline die jou kan verder helpen (osteopaat, kinesitherapeut, acupunctuur, orthopedie…)

Een podoloog behandelt ook huid- en nagelproblemen. Zoals ingroeien van de nagels, likdoorns, eelt, verdikte nagels… Via een klachtgerichte voetbehandeling en advies wordt geprobeerd jouw klachten aan te pakken en te verhelpen.

Silicone – orthesen worden ook op maat gemaakt om de stand van de tenen te beïnvloeden en ook zo klachten te verhelpen.

Schoenadvies en inspectie van jouw schoenen behoort ook tot het takenpakket van een podoloog.

Bij mensen met reuma en diabetes kan de podoloog ook een belangrijke rol spelen wanneer er complicaties ter hoogte van de voeten optreden.

  • Zooltherapie

   We werken in de praktijk met een actief podoposturaal zoolconcept. De zolen worden met de hand gemaakt in eigen atelier en werken op gans jouw lichaam tot in de nek en niet enkel op de voeten.

  • Klachtgerichte voetbehandeling en siliconen

   Ga je al naar de (medische) pedicure maar blijf je klachten hebben? Dan kan je bij ons ook terecht voor een klachtgerichte voetbehandeling.

  • Wratbehandeling

   Vervelende wrat waar je niet vanaf geraakt?
   Dan kun je bij ons terecht om deze te laten behandelen door middel van cryotherapie.